brod logo transp

ОПШТИНА БРОД
Званична интернет страница
utorak, 09 Januar 2018 22:57

У БРОДУ ОБИЉЕЖЕН РОЂЕНДАН РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ

Дан Републике Српске у Броду је обиљежен 9. јануара свечаним пријемом Начелника општине, посјетом Спомен соби и пригодним културним програмом на Тргу Патријарха Павла.

Пријем у 9 часова код Начелника општине је био за породице погинулих бораца, ратне војне инвалиде и представнике удружења и организација проистеклих из одбрамбено – отаџбинског рата. У сали за састанке општине, начелник општине Илија Јовичић је поздравио присутне и честитао свима 9. јануар – Дан Републике Српске. Начелник Јовичић је посебно, на пријему, честитао је и уручио поклон суграђанину Славку Џабићу који се родио 9. јануара 1992. године.

Делегације и грађани су заједно посјетили Спомен собу погинулим борцима у 9.30 часова. Рецитовањем и читањем посвета из Књиге утисака, чланови културно – умјетничког друштва „Душко Трифуновић“ су представили Спомен собу. Начелник општине Јовичић је, са предсједником предсједништва општинске Борачке организације Зораном Видићем, положио цвијеће у спомен погинулима.

На Тргу Патријарха Павла, поред централног споменика погинулима у минулом рату, организован је пригодан програм посвећен рођендану Српске. Поред одавања почасти погинулим борцима који су своје животе уградили у темељ ове државе, начелник Јовичић је позвао грађане да заједно граде економски снажан Брод и јачају Републику Српску.