brod logo transp

ОПШТИНА БРОД
Званична интернет страница
ponedjeljak, 07 Oktobar 2019 15:00

СВЕЧАНА СЈЕДНИЦА БОРАЧКЕ ОРГАНИЗАЦИЈЕ БРОД ПОВОДОМ ДАНА ОПШТИНЕ

У поводу обиљежавања Октобарских свечаности слободе, 27. годишњице ослобођења општине Брод,  у Амфитеатру СШЦ ''Никола Тесла'' 6. октобра је одржана свечана сједница Борачке организације општине Брод, на којој су уручена признања за изузетне заслуге на афирмацији резултата одбрамбено-отаџбинског рата и промоцији програмских циљева и задатака БОРС-а и општинске Борачке организације. Сједници су, поред начелника општине Брод Илије Јовичића, присуствовали предсједник Борачке организације Републике Српске Миломир Савчић, те бројне званице из сусједних општина и грађани.

Начелник општине Брод Илија Јовичић честитајући Дан општине Брод, 7. октобар нагласио је да општинска управа подржава све активности које проводи општинска Борачка организација, с циљем помоћи онима који су најзаслужнији за стварање Републике Српске.

На свечаној сједници предсједник предсједништва БО Брод Зоран Видић уручио је пригодна признања Ђорђу Максимовићу, Ненаду Симићу, Мили Савићу и Ведрани Ђокић.

За најбољи литерарни рад на тему ''Они су нам дали слободу, ми ћемо је чувати'', награда је уручена  Ањи Цвијић, друго мјесто припало је Аријани Шукурми, док су треће мјесто подијелили Наташа Јаћимовић и Лука Костадиновић, ученици деветих разреда ОШ ''Свети Сава''.

У културно-умјетничком дијелу програма учествовали су глумац народног позоришта Републике Српске Драгослав Медојевић, КУД ''Душко Трифуновић'' и Књижевни клуб ''Вихор'' из Дервенте.

Прије почетка свечане сједнице, у холу Средње школе, уприличена је изложба ''Да се не заборави'' о Првом батаљону војне полиције Првог крајишког корпуса ВРС, а у организацији Савеза иноватора РС, изложба о једном од најчувенијих српских научника Милутину Миланковићу.