brod logo transp

ОПШТИНА БРОД
Званична интернет страница
petak, 15 Decembar 2017 08:04

НОВА ОПРЕМА - ПУМПЕ ЗА ВОДУ

Испред Ватрогасног дома у Броду, јуче у 15 часова су стигле пумпе за препумпавање воде из пројекта Одговор на ванредне ситуације – сада (ERNOW). Добијене су 2 пумпе мањег и 1 пумпа за препумпавање воде великог капацитета.

Начелника општине Брод су овом приликом упознали и са стањем и одржавањем постојеће опреме и пумпи ватрогасне јединице и цивилне заштите. Речено је да је  постојећа опрема исправна, али су пумпе старије и мањег капацитета. Нова опрема је донијела једно велико олакшање у припреми одбране од евентуалних поплава.

Примопредаји су присуствовали и представници Одсјека за послове заштите и спашавања општине Брод, ЈКП „Водовод и канализација“, Одсјека за локални развој, инвестиције и набавке општине Брод и представници дистрикта Брчко који раде на реализацији овог пројекта.

Од опреме из пројекта је преостала испорука 2 гумена чамца са пентом и приколицом за транспорт и 3 алуминијумска чамца са пентом и приколицом за транспорт што се очекује у два дијела до краја јануара 2018. године

Пројекат ERNOW је финансиран из прекограничног програма СР – БиХ IPA II, а проводе га Влада Брчко дистрикта у сарадњи са општином Брод и општина Шид у сарадњи са градом Сремска Митровица.