brod logo transp

ОПШТИНА БРОД
Званична интернет страница
Članak je filtriran: Januar 2018

Свим грађанима општине Брод који славе и обиљежавају Нову годину по јулијанском календару желим срећну и успјешну Нову 2018. годину са жељом да свима донесе пуно љубави, здравља и успјеха .

НАЧЕЛНИК ОПШТИНЕ БРОД

ИЛИЈА ЈОВИЧИЋ

Пуно здравља, среће и упјеха у Новој 2018. години желимо свим вјерницима православне вјероисповјести.

 

ПРЕДСЈЕДНИК СКУПШТИНЕ ОПШТИНЕ

ИВО МИЈИЋ

 

ПОТПРЕДСЈЕДНИК СКУПШТИНЕ ОПШТИНЕ

МИЛОШ СТАНИШИЋ

Начелник општине Брод Илија Јовичић је данас у Удружењу Корак наде, са сарадницима из Општинске управе, подијелио празничне пакетиће корисницима овог удружења. Од 11 часова у просторијама Корака наде уприличено је дружење и подјела пакетића за 52 корисника овог Удружења.

Ово је традиционално дружење са члановима Удружења родитеља дјеце и омладине са посебним потребама и лица са инвалидитетом поводом православне Нове године. Угодно дружење су уљепшала дјеца са извођењем рецитација, а начелник Јовичић је зажелио свима пуно среће и радости у Новој години.

Вечерас за дочек православне Нове године у Броду 13. 01. 2018. године, Туристичка организација општине је припремила музички програм на Тргу Патријарха Павла од 21 час. Очекује вас кухано вино и специјални гост вечери - позната пјевачица народне музике Сања Ђорђевић.  

У петак 12. јануара отворен је 39. поноћни турнир у малом фудбалу који се одржава у Спортско - културном центру у Броду. Утакмице су почеле у петак од 13 часова, а свечани програм поводом отварања турнира је одржан од 18 часова. Забавни програм поводом отварања турнира је почео са мелодијом "Баладе о равници", и наступима наша два позната културно - умјетничка друштва: "Лијешће" и "Душко Трифуновић".

Присутнима су се обратили директор Туристичке организације општине Брод Ружица Маслић, у улози домаћина и организатора турнира, и начелник општине Илија Јовичић као генерални покровитељ овог јединственог спортског догађаја. Утакмице се играју до недеље навече, а једнодневна улазница за гледаоце износи 3 КМ. Наградни фонд турнира за учеснике је 12 000 КМ.

 

 

Начелник општине Брод данас је присуствовао пријему од 12 часова поводом обиљежавања православне Нове године у Борачкој организацији (БО) општине. Поздрављајући присутне, предсједник БО Зоран Видић је истакао неколико циљева које ова организација, у сарадњи са Општинском управом, има у 2018. години: рад канцеларије, помоћ незапосленим демобилисаним борцима, подршка младим брачним паровима у куповини земљишта за стамбену градњу, помоћ за лијечење борачких категорија.

Начелник општине Брод Илија Јовичић је рекао да „Општина Брод, по издвојеним средствима за финансирање борачких категорија, предњачи или је међу првим општинама у Републици Српској“. „Заједно, договором са свима који баштине тековине отаџбинско – ослободилачког рата, налазимо заједнички језик за утрошак ових средстава“ додао је начелник Јовичић и изразио задовољство са организованим пријемом и зажелио свима срећну и успјешну Нову годину.   

У Борачкој организацији су рекли да ће се трудити да се овакав пријем поводом православне Нове године и дружење демобилисаних бораца и других званица одржава сваке године.

prijem BOBrod NG 1

prijem BOBrod NG 2

Обавјештавају се грађани да ће се поводом нацрта одлука одржати јавна расправа 11. 1. 2018. године. Термине можете погледати у документу испод: 

Обавјештење Одјељења за просторно уређење, стамбено - комуналне услуге и екологију

У петак 12. јануара почиње 39. поноћни турнир у малом фудбалу. Турнир се одржава у Спортско - културном центру Брод (СКЦ) од петка до недеље 12 – 14. јануара 2018. године. Утакмице почињу у петак од 13 часова, а свечани програм поводом отварања турнира је у 18 часова у великој дворани СКЦ-а. 

Наградни фонд турнира износи 12 000 КМ. Утакмице се играју у великој дворани Спортско-културног центра, по групама. Котизација за поједине категорије је:

  1. Сениори (4 играча +1) 250 КМ
  2. Ветерани (5+1) 150 КМ
  3. Кадети (4+1) 100 КМ
  4. Пионири (4+1) 50 КМ
  5. Пјетлићи (4+1) 50 КМ
  6. Жене (4+1) 50 КМ

Дан Републике Српске у Броду је обиљежен 9. јануара свечаним пријемом Начелника општине, посјетом Спомен соби и пригодним културним програмом на Тргу Патријарха Павла.

Пријем у 9 часова код Начелника општине је био за породице погинулих бораца, ратне војне инвалиде и представнике удружења и организација проистеклих из одбрамбено – отаџбинског рата. У сали за састанке општине, начелник општине Илија Јовичић је поздравио присутне и честитао свима 9. јануар – Дан Републике Српске. Начелник Јовичић је посебно, на пријему, честитао је и уручио поклон суграђанину Славку Џабићу који се родио 9. јануара 1992. године.

Делегације и грађани су заједно посјетили Спомен собу погинулим борцима у 9.30 часова. Рецитовањем и читањем посвета из Књиге утисака, чланови културно – умјетничког друштва „Душко Трифуновић“ су представили Спомен собу. Начелник општине Јовичић је, са предсједником предсједништва општинске Борачке организације Зораном Видићем, положио цвијеће у спомен погинулима.

На Тргу Патријарха Павла, поред централног споменика погинулима у минулом рату, организован је пригодан програм посвећен рођендану Српске. Поред одавања почасти погинулим борцима који су своје животе уградили у темељ ове државе, начелник Јовичић је позвао грађане да заједно граде економски снажан Брод и јачају Републику Српску.

Данас у 12 часова организована је подјела застава Републике Српске, на Тргу Патријарха Павла у Броду. Заставе је обезбједила Општинска управа за све грађане који желе да их истакну поводом 9. јануара – Дана Републике Српске. Активност су организовали Општинска управа и Туристичка организација општине Брод.

Начелник општине Илија Јовичић који је присуствовао подјели застава је рекао да је ово један од позитивних начина да се грађани укључе у обиљежавање овог значајног датума. „За мање од сат времена, подјељено је 450 застава“ рекао је замјеник начелника Горан Гарачић.

 

Stranica 1 od 3