brod logo transp

ОПШТИНА БРОД
Званична интернет страница
Članak je filtriran: Decembar 2017

У име Општинске управе и у своје лично име, свима од срца честитам Нову годину.

Желим свима пуно успјеха, здравља и среће – Срећна Нова 2018. година!

Начелник општине Брод

Илија Јовичић

 

Свим грађанима Брода честитамо Нову годину и желимо да им 2018. година донесе све најљепше.

Предсједник скупштине општине

Иво Мијић

 

Потпредсједник скупштине општине

Милош Станишић

У петак 29. децембра организован је новогодишњи пријем Начелника општине Брод. Завршни догађај 2017. године је организован на Градским базенима у Броду са почетком у 12 часова. Пријему се одазвао и Потпредсједник Републике Српске Јосип Јерковић. Такође, пријему су присуствовале најзначајније особе друштвеног, политичког и привредног живота ове општине.

У програму свечаног пријема су учествовали и чланови културно – умјетничког друштва „Душко Трифуновић“ са „Играма из Понишавља“ и наступом маладог хармоникашког дуета. Незваничну химну Брода „Баладу о равници“ пјесника Душка Трифуновића поријеклом из Брода извео је гитариста/пјевач Дејан Ћурко. Гости су у наставку програма слушали пјесме у извођењу Бране Жиковића из Брода реномираног пјевача домаће народне и забавне музике.

Као прави домаћин, начелник Илија Јовичић се званицама обратио у свом говору. Представио је најзначајнија постигнућа Општинске управе у 2017. години и планиране активности за наредну годину. Посебно је поменуо обезбјеђена средства у износу од милион КМ за планирану изградњу заобилазнице, као и активности страних улагача на територији општине Брод. Честитао је новогодишње и божићне празнике и зажелио свима пуно успјеха, здравља и среће у 2018. години.

Савјет за безбједност саобраћаја је 27. 12. 2017. године у 11.30 одржао сједницу у сали за састанке општине Брод. Састанку је поред чланова Савјета, присуствовао и замјеник начелника Горан Гарачић. Тема јучерашњег састанка је била иницијатива за уређење простора за паркирање теретних и вучних возила на територији општине Брод.

Присутни су изнијели приједлоге рјешавања проблема као и план активности. Закључак састанка је био да ће се провјерити трошкови, исплативост и могућности уређења дијела земљишта уз путни правац за изградњу потребног паркиралишта.

SavjetBS Brod dec17 2

Традиционално, Начелник општине пред Нову годину организује пријем за пензионере Општинске управе Брод. Ове године пријем је одржан 27. 12. 2017. године у 10 часова у сали за састанке општине Брод. Бивше радне колеге овај пријем користе да се се друже и разговарају са људима са којима су „до јуче“ радили.

Начелник општине Илија Јовичић је у свом поздравном говору представио највеће успјехе Општинске управе у години која одлази и најавио планиране активности. Зажелио је свима добро здравље и све најљепше у 2018. години.

penzioneriOU dec17 2

Данас у 13 часова начелник општине Илија Јовичић је одржао састанак са већим произвођачима млијека са територије општине Брод. Разговарано је о планираним подстицајима и програмом подршке Општине у 2018. години за произвођаче млијека.

Такође, поменути су и проблеми са којима се сусрећу мљекари и како Општинска управа може да помогне. Ово је други такав састанак, на који су позвани пољопривредници који нису били присутни на првом састанку.

mljekari Brod dec17 1

У посјети начелнику општине Брод јуче у 14 часова је био др Дмитриј Иорданиди шеф теренске канцеларије Бања Лука. Начелник Илија Јовичић и г. Иорданиди су разговарали о досадашњој успјешној сарадњи као и темама од значаја за могуће пројекте наредне године.

OSCE Brod 2

У сриједу 27. 12. 2017. године са почетком у 19 часова Народна библиотека „Бранко Ћопић“ у својим просторијама организује промоцију књиге „Помрачење сунца“. Аутор Срето Вучковић је слијепи писац из Приједора.

Поводом новогодишњих празника, начелник општине Брод је данас у 12 часова организовао састанак са излагачима ситних животиња који су излагали на овогодишњем Сајму привреде, пољоприврее и туризма у Броду. Састанку су присуствовали узгајивачи Горан Пејчић, Слободан Којић, Станко Крстић и Јоцо Ивановић.

Први пут ове године је оваква врста излагача била присутна, на Сајму у Броду половином септембра и изазвала велико интересовање посјетилаца. Начелник Јовичић је захвалио излагачима на интересовању да излажу на Сајму и позвао их и идуће године да се пријаве у већем броју.

Уз пригодне празничне поклоне, присутнима су представљене могућности подршке од стране Општинске управе за регистрацију удружења грађана и подстицаје у пољопривреди.

sitne zivotinje dec17 2

Stranica 1 od 6