brod logo transp

ОПШТИНА БРОД
Званична интернет страница
Članak je filtriran: Novembar 2017

Данас у 12 часова одржан је састанак са представницима UNDP на тему  Пројекта опоравак од поплава из 2014. године. Од 29 општина само су Шипово, Грачаница и Брод испунили потребне критеријуме. Општина Брод је једина у потпуности испунила све захтјеве, и прошла теренску верификацију. Такође, како је пројектом планирано координатори су прошли и савладали предвиђене обуке.

У дијелу активности изградње и санације стамбених објеката изабрана је 21 пријава од чека је изградња 5 нових и санација 16 оштећених стамбених објеката. Овај пројекат је наставак активности санације штета од поплава и усмјерен је на трајно стамбено збрињавање и економско оснаживање жртава поплава.

UNDP Brod nov 17 1

Удружење родитеља, дјеце и омладине са посебним потребама и лица са инвалидитетом „Корак наде“ Брод организује обиљежавање Међународног дана особа са инвалидитетом дана 03.12.2017. године (недјеља) са почетком у 12 часова у просторијама удружења.

Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде расписало је позив за за додјелу средстава за набавку опреме за наводњавање.

Заинтересираним пољопривредним произвођачима који су уписани у Регистар пољопривредних газдинстава у АПИФ-у, службеници Одјељења за привреду и друштве дјелатности општине Брод ће помоћи при пријављивању и попуњавању Захтјева. Контакт телефон је 053/611-970.

Захтјев и правилник можете преузети испод:

Правилник и обрасзсци захтјева за набавку опреме за наводњавање

За мјесец децембар, промјена смјена наставе основне школе ће наступити у понедјељак, 4. децембра, 2017. године. Ова промјена подразумијева да се у наведеном периоду активирају линије за поподневну смјену, на релацијама за Горња Врела и Грк. Овај режим превоза ученика путника за децембар трајаће закључно са петком, 29. децембром, 2017. године.

Обавјештавају се привредна друштва, привредници, заинтересована лица, грађани, научна и стручна јавност да ће се, поводом Нацрта Одлуке о усвајању буџета општине Брод за 2018. годину одржати јавне расправе у Скупштинској сали (зграда поште) у сљедећим терминима:

23.11.2017. године са почетком у 19 часова,

30.11.2017. године са почетком у 19 часова.

У складу са Закључком о усвајању Нацрта Одлуке о усвајању буџета општине Брод за 2018. г јавне расправе трајаће 20 дана, те се позивају сва заинтересована лица да примједбе, мишљења и сугестије усмено или у писаној форми доставе Одјељењу за финансије општинске управе Брод најкасније до 05.12.2017. године.

Текст Нацрта буџета можете преузети испод:

Полицијски службеници ПУ Добој и Управе за полицијску подршку МУП-а РС, заједно са Јединицом за подршку ПУ Доброј и ПС Брод, извели су 29. 11. 2017. године са почетком у 12 часова показну вјежбу. Вјежба је изведена у кругу нафтног терминалу у Броду.

Циљ вјежбе је провјера спремности пружања адекватног одговора у случају евентуалног угрожавања безбједности инфраструктурних објеката. Са полицијским службеницима учествовала је Служба хитне помоћи Дома здравља и радници обезбјеђења и ватрогасне јединице Рафинерије нафте.

pokazna vjezba 2

pokazna vjezba 3

Начелник општине Брод одржао је у понедељак у 12 часова састанак са начелницима одјељења и шефовима служби. Тема састанка је била разматрање тока израде Просторног плана. Састанку је присуствовао и потпредсједник Скупштине општине Милош Станишић.

Пајо Тркуља начелник Одјељења за просторно уређење, стамбено – комуналне послове и екологију представио је присутнима почетне кораке у изради Просторног плана. По анализи и прегледу добијених прелиминарних карти стављене су примједбе и сугестије како би се стање прилагодило стварном стању на терену. По добијању радне верзије преднацрта Плана, организоваће се опет састанак.

 

 Од 24. до 26. новембра на Бањалучком сајму општина Брод је учествовала на првом Међународном сајму некретнина и инвестиција Бањалука 2017. Општину Брод су успјешно и запажено презентовали запослени из Одјељења за привреду и друштвене дјелатности  и Одсјека за локални развој, инвестиције и јавне набавке. Штанд општине Брод је посјетио и министар индустрије, енергетике и рударства РС Петар Ђокић, који је отворио сајам.

Током тродневног програма презентовани су потенцијали РС и локалних заједница за инвестиције у различитим областима, пројекти грађевинских компанија, програми институција на свим нивоима који се тичу ове области, а учествовале су и и банке, осигуравајуће куће, пројектни бирои и агенције за промет некретнина. Општина Брод је заинтересованима представила прије свега пословне зоне и погодности за инвестирање у нашој општини.

BLIRE Brod 2017

 

Културно – умјетничко друштво „Душко Трифуновић“ из Брода организовало је, у недељу 26. новембра, манифестацију за најмлађе: „Младост за радост“. У амфитеатру средње школе, на позорници су се показали најмлађи наше општине. Пун амфитеатар је пратио шта су вриједни малишани научили и дали им подршку да буду што успјешнији.

 

 

 

 

 

На мјесту урушеног моста - водопропуста, на путу према Горњој Барици, изграђен је нови мост. Након појаве оштећења водопропуста, надлежно Одјељење Општинске  управе је прегледало урушени дио и направило приједлог санације. Како би се радови што прије завршили ангажовани су радници јавног комуналног предузећа „Водовод и канализација“ који су радове извели квалитетно и у датом року.

Put Barica ViK

Stranica 1 od 8